sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Vastauksia loppuviin kynsilakkapulloihin

Aina mainitessani kynsilakan loppumisen saan lähes poikkeuksetta kommentti-osioon saman tyyppisiä kysymyksiä aiheeseen liittyen. Tämän vuoksi päätin tänään vastata neljään kysytyimpään kysymykseen ihan oman postauksensa muodossa.


Kuinka kauan kynsilakka kestää hyvänä?

Minulla ei omassa käytössäni ole oikeastaan koskaan mennyt kynsilakka huonoksi ellen ole sitten itse selkeästi sössinyt hommaa jotenkin (esim. jättämällä pulloa auki). Kun lakkapullon on sulkenut lakkauksen jälkeen hyvin ja pitänyt pullon kierteet puhtaana lakasta, on lakka pysynyt hyvänä vuosia ja taas vuosia. Suurin ongelma taitaakin yleensä kaikille syntyä siinä, kun pullo ei ole kunnolla kiinni (esimerkiksi juuri sen pullon suulle kertyneen lakan vuoksi) ja lakka lähtee käytön ja iän myötä paksuuntumaan.


Mitä sitten, jos kynsilakka paksuuntuu?

Kynsilakan paksuuntumista saattaa minullakin joskus tapahtua aktiivikäytössä olevien lakkojeni kanssa (joiden pulloja avataan ja suljetaan usein), mutta hoidan ongelman aina pois päiväjärjestyksestä kynsilakanohennusaineella (esimekiksi Mavala myy kynsilakan ohentajaa, hintaa max 10 euroa, pullo kestää vuosia). Kynsilakan ohentaja on juoksevaa nestettä, jota pudotetaan lakkapulloon paksuuntuneen kynsilakan sekaan muutama tippa, minkä jälkeen lakkapulloa pyäritellään käsien välissä niin, että lakkamassa sekoittuu (kynsilakan ravistelu voi saada aikaan ilmakuplia). Parhaan lopputuloksen saa, mikäli lakan antaa seistä vielä hetken ennen sen käyttöönottoa. Kynsilakan ohentaja liuottaa lakasta jälleen ohuemman ja juoksevamman, jolloin se on jälleen kuin uusi.


Voiko kynsilakanpoistoainetta käyttää kynsilakan ohentajana?

Kyllä ja ei. Kynsilakanpoistoaine ohentaa kyllä lakkaa liuottamalla sitä, mutta saattaa tehdä lakasta huonommin kynsillä kestävän. Itse saatan laittaa kynsilakanpoistoainetta hätätilateessa ns. hälläväliä -lakkoihin, jotka olen juuri muutenkin parin käyttökerran jälkeen saamassa kulutettua loppuun ja joiden kestävyys on minulle se ja sama.  


Kuinka saat kynsilakkapullojen pohjalta lakkajämät käytettyä, kun sivellinkään ei  yletä sinne asti?

Kun lakkapullossa alkaa olla jäljellä enää vähän lakkaa, alan säilyttää sitä kyljellään. Lakka valuu rauhassa yhteen reunaan ja lakatessa pidän pullon edelleen samassa asennossa joskin varon lurauttamasta lakkaa lattialle. Tässä vaiheessa sivellintä ei myöskään enää dipata lakkaan vaan sitä pyöräytetään reunassa olevassa lakassa. Jos lakkapullo on pyöreä katson vaan, että säilytän sitä niin, että se pysyy samaan suunntaan kallellaan. 

 

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua jollekin! 

(Ja älkää muuten ikinä jättäkö kynsilakkapullonne suuaukkoa sen näköiseksi kuin alimassa kuvassa tai lakka todellakin kuivuu...)

10 kommenttia:

 1. Ja miten sen suuaukon saa pidettyä puhtaana? Entä onks mitään tehtävissä jos lakkaa on kuivunut suuaukolle niin paljon ettei pullo aukea millään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakanpoistoaineella pyyhkimistä aina silloin tällöin. Ja jos pullo ei aukea mitenkään, täytyy mennä miehen/isän/veljen/naapurin vahvan miehen luokse ja pyytää, että saisitko auki ja tämän jälkeen pyyhkiä pullon suu puhtaaksi. ;)

   Poista
  2. Anonyymille vinkkaisin, että joissain tapauksissa pullon varovainen lämmittäminen (esim. föönillä) on auttanut myös :)

   Poista
  3. Kuuma vesi auttaa myös.. Aika usein joudun Mavalat käyttämään vesihanan alla, ennen kuin saan auki.

   Poista
 2. Tätä tarvitsinkin :) Ja juurkin se minun kuivuneen lakan suuaukko näyttää tuolta.

  VastaaPoista
 3. Mun on monta kertaa pitänyt ottaa urakaksi puhdistaa jokaisen pullon suu, mutta toistaiseksi se on jäänyt, koska putsaamista on niin paljon. Fiksumpi tosiaan putsaisi pullon jokaisen käyttökerran jälkeen, mutta itseltä se on jäänyt, koska en halua heti sotkea uusia lakkoja pelaamalla kynsilakanpoistoaineen kanssa. Vinkkejä tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein ole mitään supervinkkejä kuin vain näppäräksi kikkailun opettelua. :/

   Poista
 4. Minulla on kymmenen vuotta sitten ostettuja lakkoja, jotka toimivat vielä hyvin. Yves Rocherin Couleurs nature levittyy kuin unelma, eikä Clarins myöskään ole muuttunut liian paksuksi mönjäksi.
  Sensijaan pari vuotta vanha Essie muuttui käyttökelvottomaksi :( Harmi. Missähän selitys? Oliskohan kyseessä jokin vaarallinen kemikaali, jonka käyttö nykylainsäädännön mukaan on kielletty...

  VastaaPoista
 5. Oi enpä oo aiemmi huomannu et Mavalalla on tuollasta hököttiä! Pitäki käydä heti ostaas, itellä kun ainainen ongelma on juuri kunkin hetken lempilakkojen nopea paksuuntuminen.

  VastaaPoista

Sanottavaa tai kysyttävää? Mietittävää tai kommentoitavaa? Pohdittavaa tai ajatettelunaihetta?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...