sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Laiska ja saamaton

Tämän postauksen aiheena on kysymys "Oi miksi olen niin laiska ja saamaton mitä tulee hiuksiini?"

Ihan totta. Olen avautunut tästä aiheesta teille jo useasti. Olen nimittäin todella laiska laittamaan tukkaani. Niin laiska, että se on käsittämätöntä.

 Sehän ei oikeasti vaadi kuin pienen hetken, että tukalle tekisi edes jotain. Maksimissaan kymmenen minuuttia! Onko kymmenen minuuttia muka liikaa vaivaa siihen nähden, ettei näyttäisi joka aamu töihin lähtiessä tältä:


Tuskin. Mutta silti koen sen liian pitkäksi ajaksi.

Hiusten laittaminen ei ihan oikeasti vaadi montaa hetkeä aikaa. Voisin ihan oikeasti investoida sen 5-10 minuuttia siihen, että kokisin oloni itsevarmemmaksi hyvin olevan tukan kautta läpi päivän.

Hiukset on nopeaa ja helppoa suoristaa tai kihartaa muotoiluraudalla. Myöskään kiharrussauvalla kikkailu ei vie yhtään sen kauempaa. Nopean kaumpauksenkin tekee ihan hetkessä. Ei siihen ihmeitä vaadita!

Vaikka tiedän tuon kaiken, olen silti laiska ja saamaton ja käytän mielummin ainaki mm. nukkumiseen tai ihan mihin tahansa muuhuin kuin hiusteni laittoon. En aina jaksa tehdä sitä edes iltapäivällä ennen kuin menen töihin uudelleen!

Olen vaan armottoman laiska.

Ja mikä edes on normaali aika, jonka ihmiset ennen töihin lähtöä ovat valmiita hiuksiinsa panostamaan? Onko siinä joku ajanmääre?

Kuinka kauan te käytätte hiustenlaittoon ennen töihin lähtöä? Entä kauanko te koette kohtuulliseksi ajaksi käyttää siihen?
27 kommenttia:

 1. Voin lohduttaa ettet oo ainut :D Opiskelen kampaajaksi ja välillä ihan hävettää mennä kouluun hiukset sillä perus ponnarilla tai hiukset auki nii et vaan etuhiukset on vedettynä pois tieltä ja kiinnitettynä pinnillä...

  VastaaPoista
 2. Tukan laittamiseen menee aamulla maksimissaan 15 minuuttia ja sitä pidän sellaisena kohtuullisena aikana. Mutta älä huoli Virve, kampaajana mä kohtaan jatkuvasti sellaisia ihmisiä, jotka vaan harjaa tukan aamulla korkeintaan. Et ole yksin. :)

  VastaaPoista
 3. Myönnän et oon myös laiska laittaan ,harjaan ja laitan pampulan =)

  VastaaPoista
 4. Minä en myöskään laita hiuksiani. Ainoastaan harjaan ne aamuisin ja jos ovat likaiset niin laitan kuivashampoota. Iltamenoihin laitan lämpörullat, jotka ovat sen 15 min päässä.
  En halua rasittaa hiuksiani suoristamalla niitä, muuta en osaisikaan tehdä.

  VastaaPoista
 5. Voi että, mulla on aivan sama ongelma kuin sulla! En millään jaksa laittaa hiuksia :(

  Nyt on tosin pakko, kun tein siitä blogissani eräänlaisen uuden vuoden lupauksen. Eli opettelen pitämään tukastani huolta ja laittamaankin sitä jotenkin. Edes sille hätänutturalle!

  VastaaPoista
 6. Nykyään menee meikkeineen kaikkeineen vajaa puoli tuntia joskus selviää vartissakin :D Meikkiä laitan korkeintaan meikkivoiteen, vähän poskipunaa ja ripsarin. Hiukset kuivaan, muotoilen etuhiukset ja laitan muuten kiinni. Tadaa, valmista! Ei mun muutenkaan kannata paljon itseä laittaa kun taitan työmatkan aina pyörällä niin hiukset on jo valmiiksi miten sattuu kun pääsee töihin. Viikonloppuisin voi sitten nähdä vähän enemmän vaivaa koko kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 7. Hiusten laitto onkin jännä juttu, johon käytetty aika ja panostus on monien eri muuttujien summa.

  Ensinnäkin, mihin olen menossa. Kouluun, töihin, kauppaan, kylään, juhliin.
  Toisekseen, paljonko aikaa minulla on, eli toisin sanoen olenko menossa aamulla vai iltapäivällä.
  Kolmannekseen, paljonko minulla on inspiraatiota. Joskus haluan tukan olevan täydellinen koulupäivänä, joskus vain pesty tukka riittää vaikka on menossa vähän hienompaan tilaisuuteen.

  Ihan peruspäivänä, esim. koulu- tai työpäivänä, käytän tukan laittoon 3-20 minuuttia. Haarukka selittyy inspiraation määrällä. Jos vain suoristan hiukset, siihen menee vain pari minuuttia. Jos haluan laittaa lettiä, kiharaa, nutturaa tai jotain muuta, mikä vaatii peiliin katsomista, voi tukan laitto kestää 5-20 minuuttia, edelleen inspiksestä ja myöskin hiusten senhetkisestä yhteistyökyvystä johtuen.

  Juhliin väännän tukkaani sitten 20 minuutista tuntiin, jos haluan laittaa sen kunnolla.

  Tukan laitto ei ole pakkopullaa, joka on tehtävä jos tahtoo näyttää ihmiseltä. Rakastan hiusteni koskettelua ja niiden laittamista ja eri kampausten kokeilua, varsinkin jos minulla on aikaa. Jos aikaa on viisi minuuttia, ja hiukseni sojottavat joka helvetin suunnassa, se on ärsyttävää, mutta yleisesti ottaen pidän tukkani laittamisesta.

  Hiukseni ovat pitkät ja tasaiset, eikä niissä ole sen kummempaa saatika koristeellista leikkausta. Sen vuoksi sitä on ihana muuttaa erilaisin kampauksin, ja sitä on myös mahdollista muuttaa. Jos en jaksaisi laittaa tukkaani joka päivä, ja varsinkin jos en pitäisi siitä, voisin harkita graafista ja helppohoitoista leikkausta, joka on itsessään jo näyttävä.

  Jännittävää miten tämäkin asia jakaa ihmisiä =D

  <3, Iipu

  VastaaPoista
 8. Luojan kiitos meillä on leikkaussalissa hatut päässä. Ja nyt talvella vielä työmatkallakin on pipo päässä, pääsee tosi helpolla! :D Mutta jos hiukset laittaa, niin kyllähän siihen vartti ainakin menee, usein puolikin tuntia. Se aika on kyllä kiva nukkua aamuisin :)

  VastaaPoista
 9. Mä olen hiusfanaatikko. Mä rakastan laittaa tukkaa (omaa ja muiden). Mulla itsellä on nykyään vain lyhyt polkka, joten tähän ei saa mitään hiuskoruja tai otsatukan lettiä kummempaa, mutta laitan tätä joka päivä vähintään sen verran, että suoristan latvat suoristusraudalla. Ja pesen tukkani joka aamu, koska hikoilen öisin niin paljon päästäni. Tukkaan käyttämääni aikaa on vaikea sanoa, koska se menee lomittain naaman maalaamisen kanssa. Kokonaisuudessaan suihkuttelen ja tällään kai jotain kolme varttia, joten veikkaisin, että tukanlaittoon tuosta menee 10-15 min.

  VastaaPoista
 10. Mulla menee se minuutti kun harjaan hiukset ja pistän etutukan pinnin avulla letille/pois silmiltä :)

  VastaaPoista
 11. Minun mahdollinen hiustenlaittorutiinini: Tangle Teezerillä hiukset selviksi, teen jakauksen ja laitan lakkaa. Koko komeus vie ehkä 3minuuttia :D eli en tiedä meneekö tämä hiustenLAITTAMISESTA, mutta nyt varsinkin talvella tuntuu ihan turhalta tehdä mitään kummempia hiuksiin, sillä pipo litistää tukan joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 12. Mä oon melko lailla samanlainen ku sä tässä asiassa. Yleensä pestyäni tukan (siis noin 2-3 päivän välein) kiharran sen ja sit seuraavina päivinä vaan harjaan ja laitan hiuslakkaa ja joskus kiharran vähän uudelleen. Oon todella laiska tekemään mitään muita kampauksia, kuten ponnaria! Joskus mulla on ollu pitkiäkin kausia kun joka aamu laitan päähän pannan tai tupeeraan ja kiinnitän hiusten päällysosan taakse, pitäiskin ottaa taas nuo pannat ja pinnit käyttöön :)

  VastaaPoista
 13. Sama vika, en jaksa panostaa hiustenlaittoon. Meikkiin voi helposti mennä 40min, mutta hiuksille olen varannut aikaa 5min. Nyt olen kyllä viime aamuina skarpannut ja vähän tehnytkin niille jotain :) Usein turvaudun kuitenkin laittamaan yöksi letit, jotka voi vain aamulla avata ja kammata läpi, niin olen valmis lähtemään.

  VastaaPoista
 14. 0 minuuttia. Samanlaisella lookilla mennään kuin sinäkin, ajatuksena "päivän mittaan se kuitenkin lässähtää" :) Kylläkin kateellisena katselen alemman kuvasi mukaisia kikkurakampauksia ja mietin, että voi kun määkin joskus jaksaisin...

  VastaaPoista
 15. Minunkin on ihan mahdottoman hankala laittaa hiuksiani mitenkään. Siksi ne ovat usein korkealla ponnarilla, tai sotkunutturalla. En vain osaa/jaksa/viitsi..

  Olen myös puolustellut asiaa sillä että hiukseni ovat hankalat, ne eivät pysy kiharoilla puolta tuntia kauempaa, vaikka käyttäisin mitä tököttiä. :D En myöskään osaa käyttää kiharrinta/suoristusrautaa kovinkaan hyvin, ja oikeastaan harja/kampa ja ponnarit ovat ainoita hiustenlaittovälineitäni. Säälittävää, tiedän..

  Hiukseni ovat suht pitkät, ja myös aika paksut, eli kiharat suoristuvat jo pelkästään hiusten painon takia, ja hiusten liukkaus vielä lisää tätä ilmiötä. En siis viitsi edes yrittää kihartamista, vaikka kiharoista tykkäisinkin.

  Minäkin voin siis myöntää olevani laiska ja saamaton.

  VastaaPoista
 16. Käytän ehkä minuutin hiustenlaittoon aamulla, hiukset ponnarille ja menoks, jos hiukset eivät ole yhteistyökykyiset saattaa aikaa mennä sen ponnarin laitossa 5 min. Joka aamu sama juttu, eli erittäin tylsää. Itsekin haluaisin olla sellainen jolla on kivoja ja vaihtelevia kampauksia, mutta ei sitä aamuisin vaan jaksa :(

  VastaaPoista
 17. Minulle aina sanotaan, että voi kun teet niin kauniita kampauksia. Kulutan niihin aikaa noin 2min joka aamu. Olen armottoman laiska. Olen ostanut kasan hiuskoristeita, harjaan hiukset, sutaisen kiini, tökin irtohiukset pinneillä paremmin ja lättäsen hiuskoristeen siihen päälle. Sitten lakkaa päälle ja menoksi. Näyttää huolitellulta, mutta aikaa siihen ei kulu. Hiuskoristeilla saa uskomattoman paljon eloa hiuksiin ja ne jos mitkä piilottavat huonot hius päivät todella tehokkaasti.

  VastaaPoista
 18. Työaamuina meikkiin menee normaalisti 30-40 min., joten hiustenlaittoon jää vain max. 5 min. Eli, olen laiska hiustenlaittaja sekä arkena että juhlina. L

  VastaaPoista
 19. ihmettelen sitä vaan kun jotkut kihartaa hiuksensa, laittaa lakkaa ja seuraavana aamuna kihartaa lisää ja laittaa lakkaa niin eikö siinä kiharreta hiuksia joissa on jo lakkaa? eikö se tee hiuksille pahaa? vähän kuin laittaisi ensin ripsiväriä ja vasta sitten taivuttaisi. mutta siis itse harjaan vain hiukset aamuisin koska on niin hennot, ohuet ja liukkaat hiukset etten uskalla kuluttaa niitä paljoa etteivät kaikki lähde päästä! hiusten tuuhennokseen/pidennyksiin kun ei ole varaa. T.22v tyttö

  VastaaPoista
 20. Lähinnä harjaan, laitan vähä kuivashampoota ja öljyä latvoihin. Olen ruuan kanssa tekemisissä töissä niin hiusten on oltava kiinni. Yleensä ponnari + panta, joskus jos on aikaa saatan vääntää jonkun sievän letin yms.

  VastaaPoista
 21. Itse olen yleensä suht innokas hiustenlaittaja. Aamulla heti herätessä kiharran puhtaan tukan ja kihartamisoperaatioon menee ehkä 20 min, koska hiukseni ovat todella pitkät. Sitten vain odottelen että kiharat hieman aukeavat ja menevät luonnollisemmin ja samalla sitten odotellessa meikkaan, syön aamupalaa, puen päälle jne. Lähtiessä sitten kun kiharat ovat luonnollisemman näköiset, suihkautan hiuslakkaa ja hieron tyveen hiuspuuteria. Kiireaamuina kyllä päästän itseni helpommalla, eli siis kiharran hiukseni nopeammalla tekniikalla, tupeeraan hieman tyvestä ja sutaisen kiharapehkon ponnarille. Tähän operaatioon menee ehkä 12 minuuttia.

  Eli suht paljon aikaa kyllä uhraan hiuksieni eteen, pitkät ja paksut kun nämä ovat.

  -Sara

  VastaaPoista
 22. Mulla oli aikasemmin ihan sama ongelma kuin sulla. Sitten keksin laittaa joka yöksi tukan nutturalle/nutturoille. Aamulla kun hiukset avaa, niissä on kauniit laineet. Tähän operaatioon tosiaan menee aikaa vain iltasin 30 sekuntia. Aluks tietenkin piti hieman harjotella, että miten nutturat kannattaa kiinnittää ja mihin kohtaan päätä niitä laittaa. Ite tykkään laittaa yhden ison nutturan päälaelle ja kiinni isolla donitsilla tai pinneillä. Itellä tää on ainakin helpottanu aamuja ihan kamalasti!

  VastaaPoista
 23. Mä olen kanssa järkyttävän laiska laittamaan hiuksiani nykyisin. Alaa opiskelleena välillä hävettää millaisella pehkolla on päivisin liikenteessä. Työkaveri kommentoi, että mä laitoin hiukset aina niin nätisti kun olin käynyt kampaajalla. Sitä kesti ehkä viikon. Nykyään uhraan hiuksiin vain sen verran aikaa mitä on pakko, että kehtaa ulos ovesta mennä. :)

  VastaaPoista
 24. Minä taas tuhraan aamuisin hiuksiin 20 min mutta ehostukseen vain 5 min :)

  VastaaPoista
 25. Hiustenlaitto on se asia, jossa yleensä säästän aamuisin aikaa. Eli jos aikaa jää, saatan hiusksia jotenkin kivasti fiksailla, mutta useasti ne siltikin päätyvät vain tylsälle ponnarille. Kouluun lähden yleensä aina pipo päässä, ja se pipo pysyykin aina päässä, ellen saa luentotauolla inspiraatioita, ja mene sutaisemaan tukkaa ponnarille. Juhliin yritän jaksaa kihartaa hiukseni. Töissä mennään tukka ponnarilla. Kovin vaivalloiseksi koen hiustenlaiton yleensäkin. Meikkaaminen on paljon mukavampaa!

  Chatte

  VastaaPoista
 26. thank god ei ole työpäivinä paljon vaihtoehtoja kampauksesta, laitan hiukset vain ponnarille, sillä ne on töissä pakko pitää kiinni.. Mutta en kyllä muutenkaan yleensä osaa/viitsi tehdä hiuksilleni mitään..

  VastaaPoista
 27. Mä olen tosi laiska hiustenlaittaja. Aamuisin kampaan. Jos olen lähdössä jonnekin, kampaan ja laitan Herbinan kuivashampoota. Haluaisin laittaa hiusiani, mutta en osaa :(

  VastaaPoista

Sanottavaa tai kysyttävää? Mietittävää tai kommentoitavaa? Pohdittavaa tai ajatettelunaihetta?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...